Der er brug for en fælles standard, der kan hjælpe danske fødevarevirksomheder med at sikre, at deres produkter lever op til halal-kravene i de muslimske lande.
Derfor har Landbrug & Fødevarer (L&F) oprettet et netværk, ERFA, hvor producenter fra oksekøds-, fjerkræ- og ingredienssektoren kan blive klogere på, hvilke krav der stilles til halal-produkter.
Netværket mødes for første gang på et seminar i juni, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan Danmark imødekommer efterspørgslen på halal-varer i Asien, Mellemøsten og Afrika, hvor flere lande oplever stor økonomisk fremgang.
Stig Munck Larsen, chefkonsulent hos L&F, fortæller, at reglerne til halal-produkter er blevet mere strikse på en række eksportmarkeder, og at det derfor er vigtigt, at de danske virksomheder holder sig opdateret.
"Malaysia er det land, der har de skrappeste regler, men lande som Indonesien, Saudi Arabien og Singapore stiller også strenge krav, mens visse afrikanske lande også har meget specifikke standarder," siger han til Global Meat News.
Landbrug & Fødevarer afholder seminar for EFRA-netværket i København fra 3. til 4. juni, hvor alle interesserede virksomheder er inviteret til at deltage.
Danske virksomheder jagter vækst i Mellemøsten
Cloetta satser på halal-slik
Bornholms klar til Mellemøsten
Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018