FødevareWatch

Slagter kan ikke slippe fri af islamkritisk parti

En Grenå-slagter har mod sin vilje fået stempel som halal-fri slagter hos partiet SIAD - Stop Islamiseringen Af Danmark. Slagteren kan ikke få slettet opslag på hjemmesiden.

Foto: POLFOTO

'Den stolte slagter' i Grenå har mere end svært ved at slippe af med fortiden på nettet, skrev DR Østjylland tirsdag.

For år tilbage kom det slagtermester Peter Thies Bertelsen for skade at svare en henvendelse fra partiet SIAD - Stop Islamiseringen Af Danmark, der handlede om slagtermesterens holdning til halalslagtning.

"Jeg svarede, at det brød jeg mig ikke meget om, fordi jeg mener, at dyrene skal bedøves ordentligt," siger Peter Thies Bertelsen til DR Østjylland, og siden har slagterbutikkens billede og link ligget på det islamkritiske partis hjemmeside, med henvisning til et sted, hvor det er muligt at købe ikke-halal-slagtet kød.

Ifølge et par jurister, som DR Østjylland har talt med, er det ikke sikkert, at slagtermesteren af juridisk vej kan blive fri af omtalen på hjemmesiden, fordi de er i deres ret til at skrive, at det er muligt at købe den føromtalte kødtype, men modsat kan der være tale om brud på injurielovgivningen, hvis slagtermesteren omtales som tilhænger af partiet mod sin vilje.

Da FødevareWatch torsdag besøger Siads hjemmeside, er det ikke umiddelbart muligt at se det omtalte opslag på forsiden.

Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018

Cloetta satser på halal-slik

Fødevareindustrien er udfordret af mudrede halal-regler

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier