FødevareWatch

Kendt magasin bragte forfejlet artikel om dansk halal-forbud

Efter kritik fra Fødevareministeriet beklager Time Magazine nu publiceringen af en fejlbehæftet artikel om dansk forbud mod halal -og kosherslagtning.

Foto: AP

Ifølge en artikel, amerikanske Time Magazine bragte i sidste uge, indførte Danmark mandag i samme uge et ”gennemgribende forbud mod religiøs slagtning.”

Det danske fødevareministerium greb herefter ind med anken, at artiklen var behæftet med fejl, som kunne skade Danmarks omdømme. Fejl som f.eks. at reglen om slagtning blev præsenteret som ny, selv om den er halvandet år gammel. Der er desuden ikke tale om et generelt forbud men et forbud mod slagtning uden bedøvelse.

Fødevareministeriets kritik blev bragt i fagbladet Journalisten, som Time nu også beklager publiceringen af artiklen til.

”Denne artikel blev bragt ved en fejl. Den beskriver fejlagtigt, at det danske forbud er nyt,” står der nu i starten af artiklen på time.com.

L&F vil lave dansk standard for halal-kød

Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier