FødevareWatch

Kendt magasin bragte forfejlet artikel om dansk halal-forbud

Efter kritik fra Fødevareministeriet beklager Time Magazine nu publiceringen af en fejlbehæftet artikel om dansk forbud mod halal -og kosherslagtning.

Foto: AP

Ifølge en artikel, amerikanske Time Magazine bragte i sidste uge, indførte Danmark mandag i samme uge et ”gennemgribende forbud mod religiøs slagtning.”

Det danske fødevareministerium greb herefter ind med anken, at artiklen var behæftet med fejl, som kunne skade Danmarks omdømme. Fejl som f.eks. at reglen om slagtning blev præsenteret som ny, selv om den er halvandet år gammel. Der er desuden ikke tale om et generelt forbud men et forbud mod slagtning uden bedøvelse.

Fødevareministeriets kritik blev bragt i fagbladet Journalisten, som Time nu også beklager publiceringen af artiklen til.

”Denne artikel blev bragt ved en fejl. Den beskriver fejlagtigt, at det danske forbud er nyt,” står der nu i starten af artiklen på time.com.

L&F vil lave dansk standard for halal-kød

Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier