FødevareWatch

Kellogg rider med på amerikansk natur-bølge

Morgensmadsgiganten Kellogg følger i konkurrenternes fodspor og fjerner kunstige farve- og smagsstoffer fra sine produkter i USA.

Foto: John Raoux/AP/Ritzau Scanpix

Der går ikke lang tid imellem, at en amerikansk fødevareselskaber melder om planer om at fjerne kunstige smags- og farvestoffer fra sine produkter, og i denne uge meldte storkoncernen Kellogg sig i koret af natur-bevidste storaktører.

Det skriver Reuters.

I forbindelse med selskabets nyligt aflagte regnskab for årets andet kvartal afslørede koncernen, der står bag produkter som Corn Flakes, Rice Krispies og Special K, at man vil stoppe med at bruge kunstige smags- og farvestoffer i sine morgengrynprodukter og snackbarer ved udgangen af 2018.

Ifølge selskabet bliver omkring 75 pct. af selskabet morgengryn i Nordamerika produceret uden kunstige farvestoffer, mens mere end halvdelen laves uden kunstige smagsstoffer.

For et par måneder siden annoncerede Kelloggs konkurrent General Mills, at 90 pct. af selskabets produkter ville være fri for kunstige tilsætningsstoffer ved udgangen af 2016. Den andel er på 60 pct. på nuværende tidspunkt.

Begge de amerikanske morgengrynproducenter har kæmpet med salget i hjemlandet på grund af et forbrugerskifte over mod sundere fødevarer. I Kelloggs regnskab for andet kvartal faldt omsætningen med 5,4 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Kellogg leverer som ventet trods valutaknas

Ny amerikansk aktør fjerner kunstige farve- og smagsstoffer

Nestlé vil fjerne kunstige farvestoffer i USA

Chr. Hansen står godt rustet til farveskift i USA

Avis: Store brands skylles ud af amerikansk sundhedsbølge

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier