Ferrero lægger milliardbud på britisk konkurrent

Den italienske storkoncern Ferrero har ifølge Reuters lagt et opkøbstilbud i milliardklassen på en britisk chokoladeproducent, hvis bestyrelse er åben for sammenlægningen.

Den store italienske konfekturekoncern Ferrero, der står bag velkendte produkter som Kinder-chokolade og Nutella-smørrepålæg, er på vej til at overtage sin britiske rival Thorntons.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har den privatejede, italienske koncern budt 112 mio. pund (1,165 mia. kr.) på den britiske chokoladeproducent, som man allerede ejer næsten 30 pct. af aktierne i. Og Thorntons bestyrelse siger ifølge Reuters, at man finder tilbuddet rimeligt og derfor vil anbefale aktionærerne at stemme for sammenlægningen.

Siden Ferrero-dynastiets overhoved Michele døde tidligere på året, har der været rygter om, at det italienske selskab kunne være på vej til at blive opslugt af en større international aktør. Men ender man med at købe Thorntons, vil det ganske givet være med til at lægge låg på de spekulationer. Det vil samtidig være det første store træk fra den nye topchef, afdøde Michele Ferreros søn Giovanni.

Thorntons er en producent af blandt andet luksuschokolade, som er ganske velkendt i Storbritannein og hvis rødder går tilbage til 1911. Men selskabet har været under stort pres i de seneste måneder på grund af tabet af vigtige kontrakter og lagerproblemer.

Nutella-milliardæren Michele Ferrero er død

Nutella-konges død kan bane vejen for Nestlé-handel

Nutella-søn afviser salgsrygter efter farmands død

Ferrero vil opbygge egen hasselnødproduktion

Fransk minister: Stop med at spise Nutella

Nutella-strid: Fransk minister siger undskyld

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også