Nutella-konges død kan bane vejen for Nestlé-handel

Det franske finanshus Societe Generale vurderer, at Michele Ferreros død kan genvække fødevarekonglomeratet Nestlés interesse for det italienske chokoladedynasti.

89-årige Michele Ferrero, stifter af chokoladedynastiet Ferrero, der samlet har mere end  34.000 ansatte i 53 lande, 20 fabrikker og varemærker som Nutella, Kinder, Ferrero Rocher og Tic Tacs, døde lørdag i sit hjem i Monaco.

Hans død kan ifølge finanshuset Societe Generale vække den interesse, som schweiziske Nestlé har udvist for det italienske selskab. Det skriver Bloomberg News ifølge Aktiefokus.

Nutella-milliardæren Michele Ferrero er død

Societe Generale vurderer, at schweizerne måske vil lave nogle uformelle undersøgelser om, hvorvidt Ferrero er til salg, og ifølge finanshuset vil Nestlé være et interessant emne, hvis opkøbsmuligheden byder sig. Tilbage i 2013 var der ligeledes rygter om, at Nestle var interesseret og havde afgivet et bud på Ferrero. Det rygte manede CEO Giovanni Ferrero efterfølgende til jorden.

Nestlés angivelige interesse skal ifølge Societe Generale skyldes, at schweizerne i dag ikke er markedsledende indenfor konfekture. Men om de klar til at betale de mere end 20 mia. euro, som Ferrero anslås at være værd, det er endnu uvist.

Mars udnævner ny nordisk chef

Nestlé vil skille sig af med frostvare-selskab

Mondelez udpeger ny dansk direktør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg