Mondelez udpeger ny dansk direktør

Den store amerikanske Mondelez-koncern har udpeget en ny chef for den danske afdeling.
Foto: Mondelez/ PR
Foto: Mondelez/ PR
AF MARTIN HAVTORN PETERSEN & JØRGEN RUDBECK

Jesper Hvid-Hansen er fra og med i dag ny administrerende direktør for Mondelez International Danmark.

Han efterfølger den hidtidige danske direktør Sara Nordsten Ahnve, der skifter til en stilling på nordisk plan inden for Mondelez.

Jesper Hvid-Hansen begyndte sin karriere hos Mondelēz International i 2003 (i det tidligere Kraft Foods). Han har haft forskellige ledende stillinger i virksomheden, herunder landechef for forretningsenheden "Away From Home" i både Norge og Danmark samt kundedirektør for Mondelez Danmark.

Foto: PR Mondelez
Foto: PR Mondelez

I sin nye stilling skal Jesper Hvid-Hansen have ansvaret for varemærker som Marabou, V6, Stimorol, Gevalia, Philadelphia, Oreo, Tuc, Halls og Daim på det danske marked.

"Jeg ser frem til at prøve kræfter med min nye rolle, og jeg mener, at jeg med min baggrund og min erfaring er rustet til at løfte Mondelez' danske forretning op på et nyt niveau," udtaler Jesper Hvid-Hansen, der oprindeligt er uddannet økonom fra Aarhus Universitet i 1990.

I Danmark beskæftiger Mondelez omkring 160 medarbejdere ud af kontoret i Albertslund.

Mondelez International har haft gang i en større omstrukturering af sin forretning i de senere år, og det kan – sammen med negative valutaforhold – ses på selskabets årsregnskab for 2014. som blev offentliggjort i sidste uge.

Koncernens omsætning for 2014 faldt med 3 pct. til 34,24 mia. dollars fra 35,30 mia. dollars i 2013, og endnu værre ser det ud med indtjeningen. Driftsresultatet daler med 18,4 pct. fra 3,97 mia. dollars til 3,24 mia. dollars, mens bundlinjen dykker med hele 44,2 pct. fra 3,92 mia. dollars til 2,18 mia. dollars.

Det pressede resultat skyldes i høj grad omstruktureringen, hvor man har investeret store summer i sit globale produktionsapparat med en række fabriksåbninger og moderniseringer af eksisterende faciliteter.

Den ambitiøse omstruktureringsplan skal efter planen spare koncernen 3 mia. dollars i 2017.

Mondelez’ årsresultat dykkede med 44 pct

Mondelez gør klar til kæmpeinvestering i Bahrain

Giganternes kampe i 2014

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også