Nutella-milliardæren Michele Ferrero er død

Søn af stifteren og grundlæggeren af det italienske chokoladedynasti Ferrero og Italiens rigeste mand, Michele Ferrero, døde lørdag, 89 år gammel.

Chokoladekongen over dem alle døde lørdag i sit hjem i Monaco.

Michele Ferrero, der blev 89 år, har siden 1949, hvor han overtog arbejdet i Ferrero-virksomheden efter sin far, stifteren Pietro Ferrero, drevet virksomheden frem til det chokoladeemperium, som det det er i dag.

34.000 ansatte i 53 lande, 20 fabrikker og varemærker som Nutella, Kinder, Ferrero Rocher og Tic Tacs har gjort Micelhe til Italiens rigeste mand. En titel han i sine seneste leveår kunne bryste sig af, efter i 2008 at have overhalet Silvio Berlusconi på den post. I en opgørelse fra Bloomberg Billionaires Index var Michele Ferrero verdens 20. rigeste mand med en samlet formue på 26 mia. USD svarende til 170 mia. kr. Ifølge Bloomberg News mandag, var formuen ved milliardærens død, 22,3 mia. dollar svarende til cirka 145 mia. kr

Sønnen Giovanni Ferrero, der har stået i spidsen for Ferrero Group siden 1997, står i dag alene med ansvaret, efter at broderen Pietro i 2011 omkom i en bilulykke. Giovanni fortsætter arbejdet med at lede den store chokoladekoncern fra Alba i Piemonte-regionen i Italien.

Ferrero køber verdens største hasselnødfirma

De rigeste folk i føde- og drikkevareindustrien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg