FødevareWatch

Nutella-milliardæren Michele Ferrero er død

Søn af stifteren og grundlæggeren af det italienske chokoladedynasti Ferrero og Italiens rigeste mand, Michele Ferrero, døde lørdag, 89 år gammel.

Chokoladekongen over dem alle døde lørdag i sit hjem i Monaco.

Michele Ferrero, der blev 89 år, har siden 1949, hvor han overtog arbejdet i Ferrero-virksomheden efter sin far, stifteren Pietro Ferrero, drevet virksomheden frem til det chokoladeemperium, som det det er i dag.

34.000 ansatte i 53 lande, 20 fabrikker og varemærker som Nutella, Kinder, Ferrero Rocher og Tic Tacs har gjort Micelhe til Italiens rigeste mand. En titel han i sine seneste leveår kunne bryste sig af, efter i 2008 at have overhalet Silvio Berlusconi på den post. I en opgørelse fra Bloomberg Billionaires Index var Michele Ferrero verdens 20. rigeste mand med en samlet formue på 26 mia. USD svarende til 170 mia. kr. Ifølge Bloomberg News mandag, var formuen ved milliardærens død, 22,3 mia. dollar svarende til cirka 145 mia. kr

Sønnen Giovanni Ferrero, der har stået i spidsen for Ferrero Group siden 1997, står i dag alene med ansvaret, efter at broderen Pietro i 2011 omkom i en bilulykke. Giovanni fortsætter arbejdet med at lede den store chokoladekoncern fra Alba i Piemonte-regionen i Italien.

Ferrero køber verdens største hasselnødfirma

De rigeste folk i føde- og drikkevareindustrien

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier