FødevareWatch

Ferrero køber verdens største hasselnødfirma

Den store italienske Ferrero-koncern fortsætter sine investeringer i Tyrkiet og i hasselnøddesektoren.

Chokoladegiganten Ferrero, som står bag mærker som Kinder, Nutella og Ferrero Rocher fortsætter fasttømringen af sin markedsposition med opkøbet af verdens største hasselnødfirma Oltan Group.

Det skriver Ferrero Scandinavia i en pressemeddelelse.

Ferrero-koncernen er i høj grad afhængig af hasselnødder til sin produktion, og med opkøbet fortsætter selskabet med at styrke sin tilstedeværelse på hasselnøddemarkedet for at sikre og yderligere forbedre kvaliteten af en af de for koncernen vigtigste råvarer.

Ferrero-koncernen har opkøbt 100 pct. af den familieejede Oltan Group, som er verdensførende inden for køb, behandling og markedsføring af hasselnødder og har en årlig omsætning på over 500 millioner dollar.

Oltan Group har hovedsæde i Trabzon, Tyrkiet, og er aktiv i de vigtigste hasselnødproducerende regioner. Koncernens fem produktionsanlæg eksporterer til EU og andre store markeder i verden.

Aftalen afventer endelig godkendelse fra de relevante kontrolmyndigheder.

Chokolade-fusion er en realitet

Coop vil mærke kaffe og chokolade mod tyveri

Chokoladekæde tror på opsving

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier