FødevareWatch

Islandsk strejke kan skabe kødkrise

En omfattende strejke blandt ufaglærte arbejdere på Island kan føre til akut mangel på kød i supermarkedernes kølediske.

Foto: Mads Winther

Der er en omfattende strejke i gang blandt arbejdere på Island, og den vil ramme og muligvis lamme en lang række erhverv, hvilket også kan have konsekvenser for fødevareindustrien på øen.

Det skriver Bloomberg.

Blandt de faggrupper, som er med i strejken, finder man nemlig landbrugsinspektører, og deres arbejdsnedlæggelse kan føre til en akut mangel på oksekød, svinekød og fjerkræ.

Det betyder, at der ikke bliver udført inspektioner på slagterier og fabrikker, og derfor kan der heller ikke komme nyt kød i kølediskene. Det har samtidig fået folk til allerede nu at begynde at hamstre kød.

"Hvor længe vi bliver ved med at have kød afhænger af, i hvor høj grad folk hamstrer. Folk er begyndt at købe stort ind på grund af en bekymring over, at kødleverancerne vil stoppe," siger Kristinn Skulason, der er driftsdirektør i supermarkedskæden Kronan.

Direktøren mener, at detailbutikkerne kan klare skærene indtil udgangen af maj, men fortsætter det ind i juni, vil der være store problemer, forudser han.

Tyskland suger arbejdspladser ud af Danmark

Polakker strejkede på Danish Crown

Arla-ansatte varsler strejke efter outsourcing

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

100 Herning-slagtere fortsætter strejke

Danish Crown: Herning-strejken fortsætter

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier