Islandsk strejke kan skabe kødkrise

En omfattende strejke blandt ufaglærte arbejdere på Island kan føre til akut mangel på kød i supermarkedernes kølediske.
Foto: Mads Winther
Foto: Mads Winther

Der er en omfattende strejke i gang blandt arbejdere på Island, og den vil ramme og muligvis lamme en lang række erhverv, hvilket også kan have konsekvenser for fødevareindustrien på øen.

Det skriver Bloomberg.

Blandt de faggrupper, som er med i strejken, finder man nemlig landbrugsinspektører, og deres arbejdsnedlæggelse kan føre til en akut mangel på oksekød, svinekød og fjerkræ.

Det betyder, at der ikke bliver udført inspektioner på slagterier og fabrikker, og derfor kan der heller ikke komme nyt kød i kølediskene. Det har samtidig fået folk til allerede nu at begynde at hamstre kød.

"Hvor længe vi bliver ved med at have kød afhænger af, i hvor høj grad folk hamstrer. Folk er begyndt at købe stort ind på grund af en bekymring over, at kødleverancerne vil stoppe," siger Kristinn Skulason, der er driftsdirektør i supermarkedskæden Kronan.

Direktøren mener, at detailbutikkerne kan klare skærene indtil udgangen af maj, men fortsætter det ind i juni, vil der være store problemer, forudser han.

Tyskland suger arbejdspladser ud af Danmark

Polakker strejkede på Danish Crown

Arla-ansatte varsler strejke efter outsourcing

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

100 Herning-slagtere fortsætter strejke

Danish Crown: Herning-strejken fortsætter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter