FødevareWatch

Arla-ansatte varsler strejke efter outsourcing

Omkring 130 ansatte på Arlas afdeling i Leeds vil nedlægge arbejdet i påsken i protest over, at mejeriet har outsourcet sin logistik til et transportfirma.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

En stor gruppe Arla-ansatte i Leeds varsler strejke i protest over, at mejeriet har valgt at outsource sin logistik til et omstridt transportfirma.

Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdsnedlæggelsen er varslet til påsken, og den omfatter ca. 130 ansatte, fortrinsvis chauffører, der er utilfredse med, at de fremover skal ansættes i Moran Logistics.

Arla frasiger sig ethvert ansvar over for deres trofaste og loyale medarbejdere"

Rachel Dix, regionalchef, GMB
Ifølge to af Storbritanniens største fagforeninger, Unite og GMB, vil transportfirmaet ikke anerkende kollektive overenskomster, og derfor frygter de ansatte nu, at deres arbejdsvilkår og løn bliver forringet.

“Vores medlemmer er utroligt kede af det og vrede. De føler, at Arla frasiger sig ethvert ansvar over for deres trofaste og loyale medarbejdere,” udtaler Rachel Dix, regionalchef for GMB, i en meddelelse.

Hun fortæller, at fagforeningen opfatter aftalen med transportfirmaet som et direkte angreb på medarbejdernes kollektive forhandlingsret.

”GMB mener, at danskejede Arla og Morans Logistics er gået sammen om at angribe lønnen og de generelle forhold for vores medlemmer,” siger Rachel Dix.

Den anklage afviser Arla dog. Talsmand Gareth Lucy oplyser til Fagbladet 3F, at ”alle eksisterende kontrakter og forhold bliver overført for alle involverede Arla-ansatte”.

Dansk mælkeøkonomi i bedring

Arla hiver stort plus hjem i komplekst 2014

Arla-chef smutter fra Royal Greenland

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier