FødevareWatch

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

Omkring 200 medarbejdere på en række afdelinger hos Danish Crown i Herning har torsdag valgt at nedlægge arbejdet.

Foto: Janus Engel

Der er ikke som vanligt gang i produktionen hos Danish Crown i Herning. Torsdag har omkring 200 medarbejder valgt at nedlægge arbejdet.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og sker som en konsekvens af, at Danish Crown inden for overenskomstens rammer undersøger, hvordan slagteridrift i Danmark kan gøres mere konkurrencedygtig.

I den forbindelse er der netop installeret ny teknologi på slagteriet, som betyder ændringer i slagteakkorden for medarbejderne i den afdeling, der udbener forender, skriver Danish Crown på deres hjemmeside.

De 34 ansatte i afdelingen holdt møde torsdag morgen og valgte derefter at gå hjem. Efterfølgende har omkring 150 medarbejdere i andre afdelinger på slagteriet valgt at følge deres kolleger og nedlægge arbejdet, tilføjer Danish Crown.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at der ikke slagtes grise hos Danish Crown i Herning resten af torsdag. Grise, der er blevet sendt til slagtning, vil derfor blive omdirigeret til andre slagterier.

Danish Crown vil tjene stort på svineblod

Næsten alle opsagte slagteriansatte i job

Økonomisk uvejr rammer landbruget

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier