FødevareWatch

Danish Crown vil tjene stort på svineblod

Slagterikoncernen satser stort på affalds- og restprodukter fra slagtningerne, og ny anvendelse af blod og protein skal over de næste år bringe omsætningen op i nærheden af én milliard kroner.

Foto: Colourbox

Gennem initiativet DC Ingredients, der i sidste uge blev skilt fra som datterselskab under Danish Crown, vil slagterikoncernen øge indsatsten og udviklingen af nogle af de mange restprodukter, som kommer ud af slagteprocessen.

Det skriver ugebrevet Mandag Morgen.

Restprodukter som blod skal udvikles til minkfoder, og protein kan udvindes til gavn for personer, der har svært ved at optage protein, ligesom en lang række andre højværdiingredienser og højværdiprodukter kan åbne helt nye forretningsområder for Danish Crown.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

”Det er helt afgørende, at vi excellerer i at trække mest mulig værdi ud af hvert enkelt produkt – det skal vi blive bedre til, hvis vi vil fastholde vores produktion og dermed vores arbejdspladser i Danmark. Vi har simpelthen ikke råd til at lade noget gå til spilde,” siger Jan Roelsgaard, bestyrelsesformand for DC Ingredients, der vurderer, at potentialet er, at man kan tredoble den nuværende omsætning og nå 900 mio. kr. i omsætning.

Stort baconudbud presser svinepriser

Danish Crown går efter convenience-marked

Ny direktør til underskudsslagteri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier