FødevareWatch

Danish Crown: Herning-strejken fortsætter

Fredag morgen valgte medarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Herning at fortsætte den arbejdsnedlæggelse, der startede torsdag. Strejken kan ramme kunderne, lyder det fra slagterikoncernen.

Foto: POLFOTO

På et morgenmøde har slagterimedarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Herning fredag morgen valgt at fortsætte den strejke, som startede torsdag.

Strejken blandt medarbejderne skyldes introduktionen af en ny akkord, efter at der taget robotter i brug på to slagterlinjer, hvilket betyder, at der skal slagtes flere enheder for at holde timelønnen.

Medarbejderne genoptager nu tidligst arbejdet mandag morgen, når de igen mødes til morgenmøde på slagteriet.

At strejken fortsætter ind i sit andet døgn, beklager man i Danish Crown.

"Vi er rigtig trætte og kede af den her situation, fordi det fra virksomhedens synspunkt er ærgerligt, at de lægger tryk på vores muligheder for at levere til vores kunder. Det er vi selvfølgelig kede af, og vi lægger lige nu en masse kræfter i at finde ud af, hvordan vi kan opretholde vores leverancer til vores kunder rundt omkring," siger Jens Hansen til FødevareWatch.

Han fortæller videre, at man vil bruge fredag formiddag på at finde ud, hvordan Danish Crown sikrer leverancerne til kunderne.

I forhold til de leverende svineproducenter venter Jens Hansen ikke, at den foreløbige arbejdsnedlæggelse vil komme til at betyde andet end justeringer i afhentningstider, da man hurtigt kan flytte slagtningerne til andre slagterier.

Slagtere: Lønnedgang er årsag til strejke

Danish Crown: Strejke kommer bag på os

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier