FødevareWatch

Slagtere: Lønnedgang er årsag til strejke

En akkordændring på 16 kr. har ført til, at et større antal slagtere har valgt at nedlægge arbejdet i protest. Medarbejderne føler sig pressede, fortæller tillidsmand.

Foto: POLFOTO

En lønnedgang på 16 kr. i timen er årsag til, at godt og vel 200 medarbejdere i dag har valgt at nedlægge arbejdet på Danish Crowns slagteri i Herning.

Akkordændringen trådte i kraft i morges, og umiddelbart kort tid efter valgte medarbejderne at gå hjem i protest.

Lønnedgangen skyldes, at man har indført en ny robot på to produktionsinjer med i alt 28 medarbejdere, hvilket betyder, at man enten skulle fyre en medarbejder eller acceptere en lavere akkord for de berørte slagtere.

Det fortæller tillidsmand Kurt Høj til FødevareWatch.

”Hvis man skal nå op på den samme løn, skal man måske lave 60 enheder mere i timen. Ellers skulle man have taget en mand af linjen, men så bliver de resterende pladser simpelthen for hårde at arbejde på,” siger han.

Danish Crown: Strejke kommer bag på os

Kulmination på lang tids frustration

Det nye maskineri har været i brug på slagteriet i længere tid, mens akkordændringen blev diskuteret på et møde igår, hvor medarbejderne udtrykte deres utilfredshed. Men ifølge Kurt Høj handler arbejdsnedlæggelsen ikke kun om den aktuelle lønnedgang.

"Jeg er ikke sikker på, at det alene skyldes akkordændringen. Der er frustration over, at man hele tiden føler sig presset, og man har måske hørt, at andre slagterier også vil blive presset på samme måde. Men det er livets gang i Danish Crown, og det lægger vi ikke skjul på," siger han.

"Jeg er ikke sikker på, at det alene skyldes akkordændringen"

Kurt Høj, tillidsmand, DC Pork, Herning

Så der er et element af generel frustration i arbejdsnedlæggelsen?

"Ja, det er der."

Hvad er det, man er frustreret over?

"Jamen, det er, at man hele tiden skal presses på lønnen og yde mere for den samme løn. Man er i forvejen oppe i et vanvittigt tempo. Jeg tolker folkenes reaktion som, at man ikke kan følge med mere."

Hvad skal der til for, at medarbejderne genoptager arbejdet?

"Jeg tror, at det her er et statement for at vise ledelsen, at man ikke er tilfreds, og så håber jeg da, at man går i gang med arbejdet igen i morgen."

Strejke lammer Danish Crown-slagteri

Så meget tjener slagteriarbejderne

NNF: Danish Crowns ledelse må forklare fyringstrusler

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier