FødevareWatch

NNF: Danish Crowns ledelse må forklare fyringstrusler

Står det til Fødevareforbundet NNF, bør Danish Crowns ledelse snart forklare, hvad de mener om forhandlingsforløbet, hvor tillidsfolk på fem slagterier skal være blevet truet med fyringer.

Foto: POLFOTO

Danish Crowns kommunikationschef har hidtil afvist trusler, men erkender nu. NNF vil have ledelsens version.

Danish Crowns topledelse må på banen og forklare, hvorfor man i januar truede tillidsfolkene på fem slagterier med lukninger og massefyringer, hvis de ikke accepterede 10 procents lønnedgang til deres kolleger.

Det fastslår slagteriarbejdernes fagforening, NNF, efter at Politiken søndag kan dokumentere ledelsens ultimative krav med en række interne forhandlingspapirer i hånden.

Sidst i maj fortalte NNF-forbundssekretær Jim Jensen til Ritzau om den brutale forhandlingstaktik. Danish Crowns kommunikationsdirektør, Anne Villemoes, afviste dog dengang, at tillidsfolkene var blevet presset.

I Politiken søndag erkender hun imidlertid, at ledelsens metode ikke var »hensigtsmæssig«, og at sagen »kunne være håndteret langt mere intelligent, når vi ser i bakspejlet.«

NNF: Hvor er ledelsen?

Jim Jensen undrer sig over de oprindelige "usandheder" og kalder nu på Danish Crowns ledelse, som hidtil ikke har kommenteret kravene om lokale lønaftaler.

"Jeg har hele tiden vidst, at jeg talte sandt dengang. Men det, der undrer mig mest, er, at det hele tiden er Danish Crowns kommunikationsdirektør, der forholder sig til disse ting i stedet for ledelsen," siger Jim Jensen til Ritzau.

"Nu er der endeligt bevis for usandhederne, så det relevante må være at finde ud af, hvad Danish Crowns ledelse mener om det og om forhandlingsforløbet," siger han.

Ifølge Politikens dokumenter og Jim Jensen stillede Danish Crowns ledelse i januar ultimative krav om lønnedgang til tillidsfolkene på slagterierne i Sæby, Herning, Horsens, Ringsted og Blans i Sønderjylland. Ledelsen kom dog ikke igennem med kravet.

Samme forhandlingstaktik brugte ledelsen over for slagteriarbejderne på Bornholm i maj, inden det i ellevte time lykkedes de stridende parter at finde en løsning og redde slagteriet.

Ritzau har uden held forsøgt at få en kommentar fra kommunikationsdirektør Anne Villemoes.

DC: Ingen kommentarer

FødevareWatch har mandag forsøgt at få en kommentar fra Danish Crown.

Men Jesper Friis, adm. direktør i DC Pork, er "ikke til at træffe", og pressechef Jens Hansen oplyser, at koncernen ikke har yderligere kommentarer til historien.

"Vi har sagt det, vi har at sige," siger han med henvisning til, at kommunikationsdirektør Anne Villemoes til Politiken har udtalt, at situationen kunne være håndteret bedre fra Danish Crowns side.

Overblik: Rønne-slagteri fra lukningstrussel til redning

"Det er jo sicilianske metoder"

Slagteri-boss: Ny global dagsorden

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier