100 Herning-slagtere fortsætter strejke

Efter mandagens morgenmøde har en del af medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Herning valgt at genoptage arbejdet. De resterende 100 er igen gået hjem.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En del af de medarbejdere, som torsdag valgte at nedlægge arbejdet på Danish Crowns slagteri i Herning, har siden mandag morgen igen været at finde på arbejdspladsen.

Det oplyser Danish Crown til FødevareWatch.

Men omkring 100 slagteriarbejdere og en række pakkearbejdere valgte efter morgenmødet mandag at fastholde den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som startede efter utilfredshed blandt slagteriarbejderne efter, at Danish Crown havde varslet en ny akkord oven på ibrugtagningen af et par robotter på to slagtelinjer, hvor man udbener forender.

"Vi slagter fortsat ikke i Herning, og vi omdirigerer for øjeblikket slagtningerne til andre slagterier," siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, som også tilføjer, at arbejdsnedlæggelsen kun i begrænset omfang vil være at mærke hos leverandører og kunder.

"I forhold til leverandørerne vil de i mindre omfang mærke det. Men det er ikke større uregelmæssigheder, end dem vi oplever, når vi er ramt af vejrlig.[...] Der kan være enkelte produkter, som kunderne må kigge lidt længere efter, men generelt følger vi rimelig godt med," siger Jens Hansen, der sammen med resten af koncernen kan vente på, at medarbejderne igen mødes til møde tirsdag morgen.

Danish Crown: Herning-strejken fortsætter

Slagtere: Lønnedgang er årsag til strejke

Så meget tjener slagteriarbejderne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også