FødevareWatch

Polakker strejkede på Danish Crown

50 polske slagtere, der er ansat gennem en underleverandør, strejkede fredag, da de kun fik udbetalt en del af deres løn. Underleverandøren har fået en 'verbal røvfuld', fortæller pressechef.

Billedet viser ikke slagteriet i Essen. | Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

50 polakker valgte fredag at nedlægge arbejdet på Danish Crowns slagteri i Essen i Oldenburg i det nordlige Tyskland, da de kun fik betalt en lille del af deres løn. Arbejdet blev dog genoptaget senere på dagen.

Vi giver dem en verbal røvfuld for at sige det på dansk. Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at lønnen ikke bliver udbetalt”

Jens Hansen, pressechef, Danish Crown
Det skriver Fagbladet 3F.

De polske arbejdere er ansat hos underleverandøren Marbar, der tidligere er blevet beskyldt for lønfusk, dummebøder og trusler mod deres ansatte på Danish Crown.

Arbejderne satte sig fredag i kantinen, da de kun havde modtaget 270 euro i løn for februar, hvoraf 100 euro gik til at betale husleje på et nedlagt mejeri i Badbergen, hvor arbejderne bor i sovesale.

Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, bekræfter strejken og fortæller, at den polske underleverandør har pengeproblemer på grund af nedgang i slagtningen på slagteriet i Essen.

”Vi giver dem en verbal røvfuld for at sige det på dansk. Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at lønnen ikke bliver udbetalt,” siger han til Fagbladet 3F.

Danish Crown fyrer i Herning

Anklage om tysk lønfusk hos Danish Crown

Tillidsmand: Danish Crown truer utilfredse ansatte

NNF går ind i sag om fyringstrusler

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier