Bornholmere satser på gedeis og -ost

Den lokale opbakning til Lykkelunds Gedemejeri er sikret, og med hjælp fra Den Lokale Aktionsgruppe, LAG Bornholm, der har valgt at støtte med 219.000 kr. er initiativtager Lene Schrøder nu gået i gang med at etablere det, der skal blive et bornholmsk fødevarehit.
Hun vil lave økologiske gedeoste og gedeis, skriver DR Bornholm.
"Vi håber da helt sikkert, at det bliver kendt som en bornholmsk gedeost. Vi satser ikke på en kæmpestor produktion, for vi er kun to til at klare det hele. Men derfor satser vi da på at lave et rigtig godt, bornholmsk produkt," siger Lene Schrøder.
Indtil videre har hun ti geder klar til at levere råmaterialet til den kommende produktion, men når den først er rullet i gang, så regner hun med at skulle op på 50-70 geder, skriver hjemmesiden.
Bag mejeriet står selskabet Schrøder og Mortensen Holding.
Relaterede artikler:
Restauranter vil bruge rå mælk til madlavning
For abonnenter