FødevareWatch

Bornholmere satser på gedeis og -ost

På Lykkelunds Gedemejeri i Østerlars er man i gang med at etablere det, der skal blive endnu et bornholmsk fødevarebrand. Det økologiske gedemejeri vil blandt andet være kendt for sine gedeoste og gedeis.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den lokale opbakning til Lykkelunds Gedemejeri er sikret, og med hjælp fra Den Lokale Aktionsgruppe, LAG Bornholm, der har valgt at støtte med 219.000 kr. er initiativtager Lene Schrøder nu gået i gang med at etablere det, der skal blive et bornholmsk fødevarehit.

Hun vil lave økologiske gedeoste og gedeis, skriver DR Bornholm.

"Vi håber da helt sikkert, at det bliver kendt som en bornholmsk gedeost. Vi satser ikke på en kæmpestor produktion, for vi er kun to til at klare det hele. Men derfor satser vi da på at lave et rigtig godt, bornholmsk produkt," siger Lene Schrøder.

Indtil videre har hun ti geder klar til at levere råmaterialet til den kommende produktion, men når den først er rullet i gang, så regner hun med at skulle op på 50-70 geder, skriver hjemmesiden.

Bag mejeriet står selskabet Schrøder og Mortensen Holding.

Ny fødevareportal sat i søen

Mund- og klovsygealarm i Danmark, men..

Netto satser nordisk i Tysland

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier