Bornholmere satser på gedeis og -ost

På Lykkelunds Gedemejeri i Østerlars er man i gang med at etablere det, der skal blive endnu et bornholmsk fødevarebrand. Det økologiske gedemejeri vil blandt andet være kendt for sine gedeoste og gedeis.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den lokale opbakning til Lykkelunds Gedemejeri er sikret, og med hjælp fra Den Lokale Aktionsgruppe, LAG Bornholm, der har valgt at støtte med 219.000 kr. er initiativtager Lene Schrøder nu gået i gang med at etablere det, der skal blive et bornholmsk fødevarehit.

Hun vil lave økologiske gedeoste og gedeis, skriver DR Bornholm.

"Vi håber da helt sikkert, at det bliver kendt som en bornholmsk gedeost. Vi satser ikke på en kæmpestor produktion, for vi er kun to til at klare det hele. Men derfor satser vi da på at lave et rigtig godt, bornholmsk produkt," siger Lene Schrøder.

Indtil videre har hun ti geder klar til at levere råmaterialet til den kommende produktion, men når den først er rullet i gang, så regner hun med at skulle op på 50-70 geder, skriver hjemmesiden.

Bag mejeriet står selskabet Schrøder og Mortensen Holding.

Ny fødevareportal sat i søen

Mund- og klovsygealarm i Danmark, men..

Netto satser nordisk i Tysland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg