Arabisk mejeri laver is på kamelmælk

En mejerikoncern fra De Forenede Arabiske Emirater har lanceret både is og mælkepulver lavet på kamelmælk i hjemlandet. Og produkterne skal med tiden også udrulles i Europa og Nordamerika, indikerer topchefen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det største mejeriselskab i den olierige ørkenstat De Forenede Arabiske Emirater (UAE), Al Ain Dairy, har lanceret verdens første is lavet af kamelmælk, samt pulver baseret på kamelmælk.

Det skriver Dairy Reporter.

De to produkter Camelait Premium Ice Cream og Camelait Milk Powder blev lanceret i den forgangne uge i landets største by og kommercielle centrum, Dubai, og kan nu fås i udvalgte butikker på tværs af UAE, skriver mediet. Selskabet har igennem længere tid brugt kamelmælk i produkter som frisk mælk, mælk med smag og det yoghurt-lignende mejeriprodukt laban, der er populært i Mellemøsten, under mærket Camelait.

Men nu udvider man altså porteføljen, og potentialet for produkter baseret på kamelmælk - som indeholder store koncentrationer af kalk og protein, samtidig med at være fedtfattigt - rækker langt udover det hjemlige marked, siger selskabets topchef.

”I takt med at efterspørgslen på naturligt nærende produkter bliver ved med at stige på europæiske og nordamerikanske markeder, føler vi, at vores Camelait-produkter er mere nødvendige end nogensinde. Og med nye studier, der viser de lovende medicinske fordele fra kamelmælk, er det vores mission at sikre, at disse lokalt producerede produkter gøres tilgængelige for forbrugere verden over,” siger Al Ain Dairys adm. direktør, Abdullah Saif Al Damarki, til Dairy Reporter.

Iværksætter på trapperne med gedeis fra Ærø

Ben & Jerry's på vej med cannab-is?

Hjem-Is-bilen har blandet kæmpe eskimoer med laksefileter

Nu vil Bacardi lave alkohol på te

Oste- og mælkesalg til Golfen sætter rekord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også