FødevareWatch

Netto satser nordisk i Tysland

Discountkæden konkurrerer i Tyskland dør om dør med en anden Netto-kæde. Den tyske kæde, der har Edeka som moderselskab, skal overvindes med nordiske varer.

Foto: Finn Frandsen

Der er kamp om discountkunderne i Tyskland, og danske Netto, der siden 1990 har været i landet, møder i dag stor konkurrence fra Edeka-konkurrenten - Netto, skriver Børsen. Modsat den danske gule udgave, er det røde tyske alternativ, der er vokset fra 1000 til 4000 butikker siden 2004 vokset til at være Tyslands største kæde målt på discountbutikker.

I et forsøg på at dæmme op for den aggressive røde Netto-kæde, satser de dansk-ejede butikker for øjeblikket mere på at lægge nordiske varer på hylderne, og selvom det har været svært for blandt andet Kims Chips, så har kædens tyske landechef oplevet at den norske gedeost blev revet af hylderne.

"Rigtig mange tyskere har været på ferie i Danmark, og så kan de få lidt af det her i Tyskland. De anser Skandinavien og Danmark for et sundt sted med en høj leve- og fødevarekvalitet," siger Morten Möberg til Børsen.

Dansk Supermarked: Vi tager store hensyn til de små

Føtex trækker atter kroner i kassen til Dansk Supermarked

Dansk Supermarked trækker betalingerne

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier