FødevareWatch

Kina lukker også døren for Canada

Problemerne fortsætter for Canada efter et tilfælde af kogalskab i landet, og nu lukker Kina også ned for import af oksekød fra det nordamerikanske land.

Foto: Colourbox

Kina blev i den forgangne uge det seneste af en række lande, der lukker døren for oksekød fra Canada.

Det siger de canadiske fødevaremyndigheder, CFIA, ifølge Reuters.

For nylig meldte de canadiske myndigheder om det første udbrud af kogalskab (BSE) i landet siden 2011.

Og selvom der fortsat blot er tale om et enkeltstående tilfælde og landet har indført streng kontrol efter tidligere udbrud af sygdommen, så har det allerede fået konkrete konsekvenser for eksporten af oksekød fra Canada.

Sydkorea, Indonesien, Taiwan, Peru og Hviderusland har alle indført midlertidige restriktioner mod import af oksekød fra Canada pga. BSE-sagen, og nu melder Kina sig også i koret af lande, der siger nej tak til canadisk oksekød.

Mens det ser skidt ud for oksekødsindustrien i Canada, så er der lys for enden af den mørke tunnel, som den europæiske industri har befundet sig i siden de sene halvfemsere.

Europa blev kort før årtusindskiftet ramt af kogalskab, hvilket betød at flere lande indførte importforbud. Men i år har både USA og Kina igen åbnet op for import af oksekød fra Irland, der er den største producent af oksekød i EU.

USA har allerede åbnet døren for, at flere europæiske lande kan få adgang til dette marked, mens FødevareWatch i den forgangne uge kunne berette, at Japan er tæt på at give grønt lys til dansk eksport af oksekød til landet.

Japan tæt på at genåbne for dansk oksekød

L&F: Her er eksportmulighederne i Japan

USA åbner igen op for oksekød fra EU

Nu åbner Kina også for irsk oksekød

EU-Kommissær: USA vil åbne døren for nye EU-lande

Tre nye lande lukker ned for canadisk oksekød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier