FødevareWatch

Japan tæt på at genåbne for dansk oksekød

Foreløbig ligner det kun gult lys, men grønt lys for dansk eksport af oksekød til Japan kan efter mange års forbud være lige om hjørnet. Danish Crown er klar til at hive en plan op af skuffen, der har et klart strategisk mål.

Japan lukkede ned for import af oksekød omkring årtusindsskiftet. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Efter årelang lobbyisme på allerhøjeste plan kan den danske fødevareindustri nu være på vej til at få genåbnet for dansk eksport af oksekød til det japanske marked.

Japansk frygt for kogalskab, bl.a. efter udbrud i England, har lukket markedet siden omkring årtusindeskiftet, men ifølge FødevareWatchs oplysninger er de japanske fødevaremyndigheder netop nu i Danmark for at inspicere forholdene på kreaturslagterier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier