Pizza Hut prøver igen lykken i Afrika

Pizza Hut har store planer om at udvide sin forretning i Afrika syv år efter, at en planlagt ekspansion på kontinentet slog fejl.
Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fastfood-kæde Pizza Hut vil indtage det afrikanske kontinent i løbet af de kommende år. Det er en ambition, man har forsøgt at opfylde tidligere, men denne her gang skal tingene gøres anderledes.

Det siger selskabets afrikanske chef til nyhedsbureauet Bloomberg.

Pizza Hut, der er ejet af koncernen Yum! Brands, har over årene haft stor succes med internationale udvidelser, hvor man f. eks. har åbnet 1.300 butikker på tværs af Kina i løbet af en periode på 25 år, men for syv år siden måtte man sande, at en ekspansion i Afrika syd for Sahara havde slået fejl.

Dengang var problemet ifølge Bloomberg, at kunderne ikke tog ret godt imod kædens restaurant-model og priser. Samtidig er den lokale smag for fastfood i Afrika i høj grad rettet mod kylling, skriver mediet. Derfor vil man denne gang i langt højere grad satse på en take-away-model, ligesom man vil tage sig god tid med udrulningen af sit koncept i Afrika.

”Vi er et lille selskab lige nu (i Afrika, red.) og vil blive ved med at være det i et stykke tid fremover. Det giver os fleksibilitet til at rette os mod den lokale smag og til at interagerer med kunderne. Vi kan ikke være de første, vi kan ikke være de billigste, så vi bliver nødt til at være de bedste,” siger Randall Blackford, der er direktør for Pizza Huts afrikanske forretning, til Bloomberg.

Derfor vil man denne her gang satse på en række små forretninger på tværs af kontinenten, hvorfra man kan udbringe sine pizzaer, frem for store restauranter. Målet er at have 200 forretninger i Afrika indenfor de næste tre år.

Fastfood-kæden har på nuværende tidspunkt blot otte forretninger i Sydafrika og Zambia.

Fastfoodgigant kæmper med kunderne og dyre skandaler

Pizza Hut vil kapre gluten-allergikere

Presset KFC-ejer sænker igen forventningerne

Fastfood-giganter involveret i kødskandale

Kina sikrer bundlinje-vækst for KFC-ejer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også