FødevareWatch

Presset KFC-ejer sænker igen forventningerne

Fastfood-koncernen Yum! Brands Inc., der ejer kæderne KFC og Pizza Hut, har mere end halveret sine estimater for indtjening i 2014 på blot seks måneder. Det medfører det største fald i aktieprisen i næsten fem måneder.

Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix.

Det er pressede tider for mange fastfood-selskaber i disse år. Mere og mere sundhedsbevidste forbrugere, geopolitiske udfordringer og fødevareskandaler har påvirket forretningen for flere storaktører.

Blandt disse er den amerikanske koncern Yum! Brands Inc., der ligesom McDonald’s er blevet indhyllet i en større skandale i Kina, hvor man brugte for gammelt kød fra en leverandør i sine restauranter – og det kan ses på koncernens bundlinje.

Yum! Brands har i denne uge meldt ud, at man kun forventer en mellemhøj encifret vækst på bundlinjen.

Det skriver Bloomberg.

Selskabet sagde så sent som i juli i forbindelse med sit halvårsregnskab, at man forventede, nettoresultatet ville stige med 20 pct. I regnskabet for tredje kvartal sænkede man forventningen til 6-10 pct., og nu får den altså yderligere et nøk nedad.

Kinesiske problemer

Ifølge nyhedsbureauet meddeler koncernen, at salget i de kinesiske restauranter, der har været åbne i mere end et år, er faldet i løbet af året.

Det skyldes ikke blot den nylige leverandør-skandale i landet, men også en undersøgelse af koncernens forsyningskæde i landet fra 2012, som man var stadig ”var ved at komme sig over”, da den seneste skandale indtraf, skriver Bloomberg.

Ifølge Reuters har den pressede situation i Kina nu ligefrem fået koncernen til at invitere kinesiske forbrugere indenfor i sine KFC-restauranter for selv at se, hvordan maden tilberedes.

En ny kampagne giver således interesserede kinesere mulighed for at besøge op til 1.000 af KFC’s køkkener, samt to leverandører. Håbet er, at man derved kan lægge låg på eventuelle bekymringer over fødevaresikkerheden i KFC.

Aktiedyk

Yum! Brands forventer for 2015 en bundlinjevækst på 10 pct., hvor analytikerestimater havde peget på en vækst på omkring 17 pct. Koncernens aktiepris dykkede ifølge Bloomberg med mere end 6 pct. i kølvandet på udmeldigen – det største fald på en enkelt dag siden 17. juli, som var den dag selskabet aflagde halvårsregnskab.

Yum! Brands Inc. står bag kæderne KFC, Pizza Hut og Taco Bell og har mere end 40.000 restauranter i mere end 125 lande. Koncernen blev skabt i 1997 som et såkaldt spin-off fra læskedrik- og snackgiganten PepsiCo.

KFC-ejer sænker forventingerne

Ny kyllingekæde anklages for plagiat

Kina sikrer bundlinje-vækst for KFC-ejer

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier