FødevareWatch

Fastfood-giganter involveret i kødskandale

En række store fastfood-kæder indrømmer samarbejde med kinesisk kødleverandør der nu er lukket ned efter afsløring af uhygiejniske forhold.

Foto: DAMIAN DOVARGANES

Mc Donald’s, Burger King, Starbucks, Ikea, Dicos, Yum’s Pizza Hut og Papa John.

Alle disse kæder har været kunder hos den kinesiske kødleverandør Shanghai Husi Food Co. Ltd., som nu er lukket ned, efter det er påvist, at forholdene i produktionen er uhygiejniske.

Ifølge dr.dk var det en tv-udsendelse i søndags, der først fik sagen til at rulle. Her afsløredes de uhygiejniske forhold hos kødleverandøren med det resultat, at kinesiske myndigheder lukkede virksomheden samme dag.

Ifølge Reuters viste udsendelsen medarbejdere, der samlede kød op fra gulvet, og lagde det tilbage i produktionen, samt ansatte, der blandede gammelt kød med nyt.

Ifølge South China Morning Post har kæderne nu afbrudt alle forbindelser og samarbejde med selskabet.

McDonalds tjente 1 kr. pr. måltid

McDonald’s skal sælge ris og bønner til VM

Ringe arbejdsvilkår i fastfood-industrien medfører demonstrationer

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier