Tulip satser stort på eksport

(rettet kl. 10.00) Det Danish Crown-ejede selskab Tulip Ltd. vil sikre den fremtidige vækst gennem eksport til en lang række lande.
Foto: Morten Fauerby / Ritzau Scanpix
Foto: Morten Fauerby / Ritzau Scanpix

Danish Crowns engelske datterselskab Tulip Ltd. omsatte sidste år for mere end 11 mia. kroner, men bundlinjen skal hæves yderligere i de kommende år, og det skal ske gennem omfattende eksport af selskabets produkter.

Det siger selskabets adm. direktør Chris Thomas til det britiske branchemedie Food Manufacture.

Efter at have investeret mere end 400 mio. kroner i at udbygge sine svineslagterier tidligere på året, så man kan hæve eksporten af sine produkter til Kina med 25 pct., kigger selskabet nu også på mulighederne for at øge eksporten til USA og begynde at sende sine produkter til Afrika og Rusland, siger han.

Chris Thomas siger, at Tulip allerede har formået at øge sin eksport til USA en smule i kølvandet på det omfattende udbrud af PEDv, som har skåret ca. 10 pct. af den samlede amerikanske svinesektor.

Danish Crown-koncernen eksporterer samlet set til mere end 130 markeder verden over.

Den største del af eksporten af forædlede fødevarer så som pølser, bacon, pålæg og konserves indenfor Danish Crown kommer fra Tulip Food Company i Danmark, som er søsterselskab til Tulip Ltd. Tulip Food Company eksporterer således til cirka 100 forskellige lande. Det oplyser Rune Jungberg Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Danish Crowns datterselskaber.

Tulip Ltd. sælger langt over 90 procent af sine produkter i Storbritannien og eksporterer derudover til nogle få markeder, oplyser han.

Tulip køber kendt pølse-forretning

Nu lukkes der for udflagningsstøtten

Må England bruge statsstøtte til at snuppe danske job?

Danish Crown flytter produktion til England

Ny Tulip-investering skal skabe 45 job

Tulip vil skære i leverandørerne

Tulip kaster millioner i ny fabrik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også