FødevareWatch

Nu lukkes der for udflagningsstøtten

EU-kommissionen lukker nu for den statsstøtte, som virksomheder hidtil har kunnet opnå, når de ønskede at flytte arbejdspladser til andre EU-lande.

Foto: POLFOTO

I august godkendte Danish Crowns bestyrelse planen om at flytte produktionen i Faaborg til et af Tulips produktionssteder i Cornwall, England.

I den forbindelse har slagterikoncernen modtaget knap 50 mio. kr. i investeringsstøtte fra de britiske myndigheder, fordi arbejdspladserne flyttede inden for EU's grænser.

Var flytningen blevet godkendt i dag, ville støtten være ulovlig. Det har EU-Kommissionen svaret de to danske EU-parlamentarikere Christel Schaldemose (S) og Bendt Bendtsen (K), der har spurgt Kommissionen om, hvorvidt det er i tråd med EU's regler om statsstøtte at give tilskud til en privat virksomheds flytning fra et EU-land til et andet.

Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Den danske slagterikoncern får dog nok lov til at beholde den allerede tildelte støtte, fordi støtten er givet efter de regler, som var gyldige frem til 1. juli, hvor EU's mere strikse regler trådte i kraft.

"Jeg er glad for, at vi nu har fået slået fast, at man ikke bare kan flytte arbejdspladser rundt efter, hvor det er muligt at få mest mulig i statsstøtte. Det ændrer desværre ikke på, at slagteriarbejderne i Faaborg står til at miste deres job. Forhåbentlig kan sagen være med til at forhindre fremtidige eksempler på den her form for unfair konkurrence," udtaler Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

Ifølge Christel Schaldemose er EU-Kommissionen i færd med at kigge nærmere på Danish Crown-sagen, som hun ikke mener er urokkelig.

Ny Tulip-investering skal skabe 45 job

Danish Crown flytter produktion til England

Må England bruge statsstøtte til at snuppe danske job?

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier