Danish Crown flytter produktion til England

Danish Crowns bestyrelse godkendte i går planen om at flytte produktionen i Faaborg til et af Tulips produktionssteder i Cornwall, England.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Så faldt afgørelsen.

Tirsdag godkendte Danish Crowns bestyrelse planen om at flytte produktionen i Faaborg til et af Tulips produktionssteder i Cornwall, England.

"Vi meldte allerede den 16. januar i år ud, at udbeningsarbejdet på anlægget i Faaborg var for omkostningstungt til at kunne forblive i Danmark. Vi understregede også tilbage i januar, at produktionen ville blive flyttet til Polen, Tyskland eller England, hvor Danish Crown koncernen i forvejen har produktionsanlæg, og beslutningen er faldet på England, fordi det her giver den bedste, samlede løsning for koncernen," siger adm. direktør for DC Pork Jesper Friis i en pressemeddelelse.

Tulip Ltd har i dag 17 produktionsanlæg i England, og flere af dem ligger i Cornwall. Faaborgs produktion flyttes løbende til fabrikken i Bugle, og den endelige lukning vil som tidligere skrevet finde sted i første halvår af 2016.

"Beslutningen gør det muligt at begynde udflytningen, som indebærer både investeringer i fabrikken i England og flytning af udstyr. Derfor sætter vi også socialplanerne i værk, efterhånden som medarbejderne opsiges," siger Jesper Friis.

England et oplagt valg

Valget faldt på England, primært fordi en stor del af Faaborgs produktion i dag afsættes i England. Desuden stod Tulip Ltd med noget ekstra kapacitet, som på denne måde udnyttes bedre.

Bugle-fabrikken ligger i et landdistriktsområde, hvor det er svært at fastholde arbejdspladser i England. Derfor har den regionale udviklingsfond valgt at støtte bevarelsen af fabrikken og investering i bevarelse af yderligere to Tulip-fabrikker med et investeringstilskud på op til 4,8 mio. pund, hvoraf lidt under halvdelen går til den produktion, der overflyttes fra Faaborg.

Det betyder både bevarelsen af en række af koncernens arbejdspladser og etableringen af ca. 250 nye arbejdspladser.

Produktionen kommer til at høre under DC Pork UK, men omstruktureringen sker i tæt samarbejde mellem Danish Crown og Tulip Ltd.

Dansk landbrug er igen blevet en del af det gode selskab

Organisationer: Danske svin skal blive i Danmark

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg