FødevareWatch

Organisationer: Danske svin skal blive i Danmark

Danske svin skal ikke til udlandet for at fedes og slagtes. De skal sikre danske job, mener NNF og Bæredygtigt Landbrug.

Foto: POLFOTO

Bæredygtigt Landbrug og Fødevareforbundet NNF's lokalafdelinger vil have stoppet dansk eksport af smågrise til udlandet.

"Hvert år sendes mere end elleve millioner smågrise sydpå for at blive opfedet med udenlandsk korn, ved hjælp af udenlandsk arbejdskraft og slagtet af kolonnearbejdere på tyske slagterier," skriver de to organisationer om tilstandene i dansk svineproduktion og fortsætter:

"Det er en helt grotesk situation. Vi ønsker at tilkendegive, at vi står samlet i de to organisationer om at sikre, at slagtesvinene bliver hjemme i Danmark, hvor de hører hjemme, så de kan blive slagtet på danske slagterier og af danske slagteriarbejdere."

Bliver grisene i Danmark, vil det ifølge organisationerne sikre, at også job på de danske svineslagterier bevares.

Samtidig peger organisationerne blandt andet på, at man bør harmonisere regler for svineproduktion i EU, og at slagterierne fjerner sig fra hvad de kalder et ensidigt fokus på løn som konkurrenceparameter.

"Tiltag, der ensidigt nedsætter slagteriernes omkostninger, fastholder ikke et eneste slagtesvin i Danmark. Det er økonomien i staldene, der er afgørende for, om der produceres slagtesvin i Danmark. Vi har ikke brug for flere stalde. Tomme stalde har vi rigeligt af. Vi ønsker økonomi i at fylde dem op. Vi tilbyder at øge antal af arbejdspladser på slagterierne og hos landbrugsfamilierne, uden tilskud fra staten," skriver Bæredygtigt Landbrug og NNF.

NNF: Danish Crowns ledelse må forklare fyringstrusler

Danskere bakker op om større svineproduktion

Overblik: Rønne-slagteri fra lukningstrussel til redning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier