FødevareWatch

Tulip kaster millioner i ny fabrik

Tulip i Storbritannien smider nu 21 mio. kr. i en ny fabrik for at imødekomme den stigende efterspørgsel på amerikansk inspireret ’street food’, såsom pulled pork.

Foto: Ole Lind

Det er ikke kun i Danmark at trevlet kød, som for eksempel det såkaldte pulled pork, hitter stort blandt forbrugerne, også i Storbritannien har man fået smag for det amerikanske ”street food”.

Og hos Danish Crowns britiske datterselskab Tulip Ltd. har man også lagt mærke til den øgede efterspørgsel – faktisk så meget, at man nu har lavet en fabrik dedikeret til produktion af denne type mad. Det skriver foodmanufacture.co.uk.

Ifølge mediet har Tulip Ltd. netop investeret 2,3 mio. pund - eller små 21 mio. kr. – i hvad selskabet kalder den største fabrik i Storbritannien dedikeret til produkter med grillet, langtidstilberedt og trevlet kød.

Den engelske kødproducent forklarer, at man har investeret de mange millioner i en fabrik i byen Wednesbury sker for at imødekomme ”den stigende interesse i ’street food’ og amerikansk mad”.

Den 3.000 m2-store fabrik, som man overtog gennem opkøbet af selskabet Parkam Foods i 2011, har derfor fået installeret spritnyt tilberedningsudstyr, enorme rygeovne og en pakkelinje, så man kan producere det amerikansk-inspirerede mad.

”’Street food’ og indflydelsen fra det amerikanske køkken, såsom trevlet og trukket kød, har været den helt store nyhed i de seneste 12 måneder. Tulip har vist vejen ved at gøre denne type produkter tilgængelige for et bredere marked. Vi forventer at se trenden udvikle sig yderligere,” udtaler Chris Thomas, adm. direktør for Tulip Ltd., til mediet.

Tulip lukker engelsk fabrik og fyrer 200

Læs artiklen fra foodmanufacture.co.uk her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier