FødevareWatch

Tulip lukker engelsk fabrik og fyrer 200

Danish Crown-datterselskabet Tulip lukker sin fabrik i den engelske by Wolverhampton, da koncernen har mistet en kontrakt, som man har haft de seneste 18 år. Lukningen medfører fyresedler til mere end 200 medarbejdere.

Fra Danish Crown-fabrik i England | Foto: Morten Fauerby

Tulip Ltd. - den engelske afdeling af den danske pålægsproducent, som er eget af Danish Crown - har annonceret, at man vil lukke sin fabrik i den engelske by Wolverhampton. Det skriver foodmanufacture.co.uk.

Fabrikken går under navnet Freshway Chilled Foods, og Tulip Ltd. overtog den i forbindelse med opkøbet af Parkham Food Group i 2011.

Beslutningen om at lukke fabrikken i Wolverhampton er truffet, fordi man ikke har fået forlænget en vigtig kontrakt med The Foodservice Centre (FSC). Kontrakten med FSC har man haft de seneste 18 år, men man har altså ikke kunnet nå til enighed om en forlængelse af kontraktperioden, som udløber til juni i år.

Ifølge mediet betyder det samtidig, at Tulip vinker farvel til 208 fuldtidsansatte fra fabrikken.

Økonomisk uholdbart

”Det er med stor ærgrelse, at Tulip Ltd. annoncerer formel konsultation angående et forslag om at lukke Freshway Chilled Foods efter tabet af en vigtig kontrakt med FSC efter 18 succesfulde år,” udtaler Tulips engelske HR-direktør Kirsty Wilkins ifølge foodmanufacture.co.uk. Hun tilføjer:

”Tabet af FSC-kontrakten vil resultere i en reduktion i fabrikkens omsætning på 50 pct., hvilket gør det økonomisk uholdbart at opretholde driften. Selvom vi fortsætter afsøger mulighederne for at sikre en fremtid for denne forretning, så kan vi ikke se et holdbart alternativ til en lukning på nuværende tidspunkt.”

HR-direktøren forklarer endvidere, at man undersøger mulighederne for at beholde nogle eller alle af de mere end 200 medarbejder i koncernen.

Forbund raser over Danish Crown

Nyt håb for 90 fyrede slagteriansatte

Danish Crown truer med nye fyringer

Danish Crown aflyser efteruddannelse for ansatte

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier