FødevareWatch

Nyt håb for 90 fyrede slagteriansatte

Mulige kontrakter i Hviderusland giver 90 fyrede ansatte på Danish Meat Company håb om at vende tilbage til jobbet.

Foto: Claus Haagensen

For en måned siden måtte det nordjyske slagteri Danish Meat Company fyre 90 ansatte, men der er nu åbnet en kattelem for, at de kan vende tilbage. Det skriver DR.

Fyringerne skete, da der blev fundet svinepest i Litauen, og det kostede Danish Meat Company salg til deres største eksportmarked Rusland, der lukkede for køb af svinekød fra Europa.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Men hos slagteriet arbejdes der nu på højtryk for at skabe kontrakter uden om Rusland, og her er fokus rettet mod især Hviderusland.

"For når svinepest-embargoen bliver ophævet, vil det være vigtigt at have opdyrket nye markeder uden om Rusland, på grund af den aktuelle krise mellem Rusland og EU," siger produktionsdirektør Bente Justesen til DR.

I Hviderusland er man angiveligt interesseret i at samarbejde, men det er endnu uvist, hvor mange af de 90 fyrede medarbejdere der kan vende tilbage til slagteriet.

Ukraine-krise lammer dansk svineeksport

Danish Crown truer med nye fyringer

USA ruster sig til kamp mod svinevirus 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier