FødevareWatch

Tre slagterichefer dømt for tyveri

Tre chefer i Danish Crown er blevet dømt for tyveri, efter at de i 2011 videresolgte 65 ton dieselolie, tanke og maskiner fra slagteriet i Blans. Pengene skulle ifølge de dømte bruges til en julefrokost.

Foto: Ole Lind/ JP

Tre slagterichefer handlede ikke med ledelsens velsignelse, da de i 2011 videresolgte 65 ton dieselolie, tanke og maskiner fra Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg.

Det har retten i Sønderborg vurderet, og ifølge jv.dk er de tre nu blevet kendt skyldige i tyveri. De er blevet idømt betingede fængselsdomme på mellem fire og otte måneder.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

De tre chefer, der i alt var tiltalt for at have stjålet for 2,3 mio. kr., men som efterfølgende blev dømt for langt mindre, hævdede i retten, at fabrikschefen i 2011 havde givet dem tilladelse til at sælge stål og brændstof, men den opfattelse delte retten ikke.

Forsvareren i sagen fremførte, at de tre personer var blevet udset som syndebukke. Ifølge ham forsøgte ledelsen at dække over problemer med firmaets grønne regnskab. Derfor havde man givet de tre chefer ret til blandt andet at sælge dieselolien, som mest bestod af olieslam. Pengene fra salget skulle angiveligt være brugt til afholdelsen af en julefrokost, skriver jv.dk.

De anklagede har gennem hele forløbet hævdet deres uskyld, og efter domsafsigelsen ankede de dommene til Landsretten.

Danish Crown truer med nye fyringer

Nu ansætter Danish Crown på lukningsdømt slagteri

Danish Crown tager nyt superslagteri i brug

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier