FødevareWatch

USA ruster sig til kamp mod svinevirus

Det amerikanske National Pork Board har lanceret en ny strategi til at bekæmpe det stigende antal tilfælde af den frygtede svinevirus PEDV i landet. Der er i alt sat mere end 6 mio. kr. af til formålet.

Foto: Colourbox

I løbet af de sidste mange måneder har den amerikanske svineindustri været hårdt ramt af den yderst smitsomme svinevirus Porcine Epidemic Diarrhea Virus (PEDV), og antallet af nye tilfælde stiger fortsat.

Sygdomme lammer amerikansk okseeksport

Nu har det amerikanske National Pork Board tænkt sig at gøre sit til at stoppe det voksende problem, der har kostet mere end 5 millioner grise livet i USA. Det fremgår af en pressemeddelelse

National Pork Board har således lanceret en ny strategi, som skal sikre, at man kommer den frygtede svinevirus til livs.

Den nye strategi indebærer bl.a. flere samarbejder mellem en række svine-, foder- og veterinærorganisationer for at bekæmpe virussen, og samtidig har man sat 1,15 mio. dollar – svarende til 6,17 mio. kr. – af til ny forskning på området.

Værste problem i årtier

”Det her har udviklet sig til én af de mest alvorlige og ødelæggende sygdomme, som vores grisebønder har stået overfor i flere årtier,” udtaler Karen Richter, som er formand for National Pork Board, i meddelelsen. Hun tilføjer:

"Selvom det ikke har nogen betydning for fødevaresikkerheden, så har det alligevel alvorlige konsekvenser for svineindustrien i forhold til at levere svinekød til forbrugerne. Vores absolutte topprioritet er at gøre noget ved PEDV.”

Svinevirussen har nu spredt sig til 26 amerikanske stater og er også nået til Canada. Det anslås, at sygdommen har kostet mere end 5 millioner grise livet i USA over de seneste måneder, og at 1,3 millioner grise er blevet ofre for PEDV alene i januar.

Slagteriansatte har fået ny overenskomst

Danish Crown træt af lønstigning til slagteriarbejdere 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier