FødevareWatch

Slagteriansatte har fået ny overenskomst

Efter flere døgns forhandlinger er der nu enighed om et mæglingsforslag for 600.000 privatansatte. Slagteriarbejderne sad på de største knaster i aftalen.

Foto: Jan Dagø/ JP

Så er landets godt 9.000 slagteriarbejdere stærkt på vej mod en ny, tre-årig overenskomst.

Forligsmand Asbjørn Jensen oplyser på et pressemøde, at et mæglingsforslag for 600.000 privatansatte - heriblandt slagteriarbejderne - er blevet godkendt.

Slagteriarbejderne har været den vel nok allerstørste knast i aftalen, da forhandlingerne mellem fødevareforbundet NNF på den ene side og DI på den anden i sidste uge brød sammen. Det skyldtes, at DI angiveligt ønskede, at slagteriarbejderne skulle gå ned i løn, hvilket NNF under ingen omstændigheder ville gå med til.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Men nu er aftalen altså også gået igennem for slagteriarbejderne, og ifølge forligsmand Asbjørn Jensen er det "ikke en dårlig aftale."

Lønstigning på 1,8 pct.

Slagteriarbejderenes overenskomst kommer til at ligne industriens med lønstigninger på 1,8 pct. om året over de næste tre år. Til gengæld vil helt specifikke krav inden for de forskellige arbejdsområder ikke være medtaget.

Ifølge DR Nyheder hæves mindstebetalingen pr. time blandt faglærte desuden med 1,50 kroner fra 1. marts i år, 1,65 kroner 1. marts 2015 og 1,80 kroner 1. marts 2016.

Forliget er blevet godkendt af både lønmodtagernes og arbejdsgivernes forhandlingsudvalg efter et møde mandag morgen.

Overenskomsterne sendes nu til afstemning blandt medlemmerne - LO forventer at have et afstemningsresultat den 11. april.

NNF: Danish Crown ødelægger forhandlinger

Slagteri-forhandlinger brudt sammen  

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier