NNF: Danish Crown ødelægger forhandlinger

En spareøvelse i Danish Crown har ifølge forbundsformand i NNF haft stor betydning for, at overenskomstforhandlingerne mellem fødevareforbundet og Dansk Industri er brudt sammen.
Foto: Jens Dreisling, Polfoto
Foto: Jens Dreisling, Polfoto

Onsdag aften brød forhandlingerne mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri (DI) sammen. Dermed skal 9.000 slagterimedarbejdere væbne sig med yderligere tålmodighed, før en ny overenskomst bliver underskrevet.

"Vi er ikke blevet tilbudt det samme, som alle andre er blevet tilbudt, og det er efter vores opfattelse et resultat af en spareøvelse," siger forbundsformand i NNF, Ole Wehlast, til FødevareWatch. Han langer i forbindelse med forhandlingerne ud efter DI og Danish Crown, som han mener spiller en alt for stor rolle i forhandlingerne.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Vi har én stor virksomhed, som synes, at vores medlemmer får for meget i løn, og det er Danish Crown. Men det er jo ikke dem, vi forhandler med, når vi forhandler på vegne af alle 9.000 ansatte, der også arbejder andre steder. Vi skal ikke sidde og forhandle på Danish Crowns udfordringer, når vi forhandler en overenskomst med DI," siger Ole Wehlast og fortsætter:

"Vi forstår ikke, hvorfor DI ikke har sagt til arbejdsgiverforeningen, at det her forlig vil blive trukket ned over hovedet på jer, og I kommer hverken til at slippe billigere eller dyrere end det øvrige arbejdsmarked. Vi har i forhandlingerne forsøgt at appellere til den sunde fornuft og vores medarbejdere er nøjagtig det samme værd, som alle andre medarbejdere på arbejdsmarkedet."

Tror på aftale inden søndag

Efter Ole Wehlasts opfattelse er de egentlige forhandlinger mellem parterne nu afsluttet, og nu skal parterne tage stilling til et mæglingsforslag fra forligsmand Asbjørn Jensen. Han forventes at være klar med en skitse til forslaget i løbet af kort tid. Allerede torsdag eftermiddag er Ole Wehlast igen indkaldt til et møde om skitsen. Han tror på, at der ligger en endelig aftale klar inden søndag aften.

"Det her betyder, at vi skal stille os tilfreds med det resultat, som kommer ud af forhandlingerne mellem LO og DA. Skal vi tage udgangspunkt i tidligere forhandlinger, så betyder det, at man vil skele meget til, hvad de øvrige på arbejdsmarkedet har fået. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at det bliver resultatet af forhandlingerne om mæglingsskitsen," siger Ole Wehlast, der helt grundlæggende stiller sig uforstående over for DI's forhandlingstaktik.

"Vi forstår simpelthen ikke, at slagteriarbejderne ikke kan få det samme i lønstigning som det øvrige af arbejdsmarkedet. 94 pct. af dem, der har skullet lave nye overenskomster i år, har lavet det, og det er sket med DI's velsignelse på både normal- og minimallønsområdet. Vi kan ikke forstå, at når det nu er godkendt for de resterende, hvorfor kan vi så ikke få det samme?," siger han.

FødevareWatch spurgte Ole Wehlast om de mere konkrete knaster i forhandlingerne, men da man stadig er i en forhandlingssituation, ønsker han ikke at kommentere yderligere på den del.

Slagteri-forhandlinger brudt sammen

Tillidsfolk på slagterier siger nej til lønnedgang

Skare Meat Packers er ude af krisen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også