FødevareWatch

Slagteri-forhandlinger brudt sammen

Forhandlingerne om en slagteri-overenskomst brød efter 62 timer sammen onsdag aften. Fødevareforbundet NNF langer ud efter Danish Crown.

Foto: Esben Nielsen/ JP

De 9.000 slagterimedarbejdere, der skulle have haft en ny overenskomst gennem en aftale mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri, fik onsdag aften besked om, at forligsmanden havde opgivet at opnå forlig mellem de to parter.

Det skete efter 62 timers forhandling. Slagterioverenskomsten vil derfor blive omfattet af en kommende mæglingsskitse, lyder det fra NNF, der mener at ansvaret for sammenbruddet bør placeres hos DI.

Få flere nyheder om fødevarer - få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Hvordan kan DI skrive under på overenskomster, der sikrer flere hundredetusinde ansatte i industrien lønstigninger, mens de nægter at give samme forlig til de cirka 9.000 slagteriarbejdere? [...] Det fatter jeg simpelthen hen ikke, og jeg er skuffet på mine medlemmers vegne," siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF i en pressemeddelelse.

Langer ud efter Danish Crown

Ifølge Ole Wehlast er det Danish Crown, som er den klart største arbejdsgiver på slagterioverenskomsten, som har presset Dansk Indusri til sammenbruddet.

"De krav, vi er blevet mødt med på netop slagteriområdet, lugter langt væk af Danish Crowns helt grundlæggende ønske om at sætte vores medlemmer ned i løn, siger Ole Wehlast, der kalder det for "skammeligt"," siger han.

Næste skridt er mæglingsskitsen

Forligsmand Asbjørn Jensen ventes at fremsætte sin mæglingsskitse i løbet af de kommende dage, og det er ifølge Ole Wehlast den eneste og dermed sidste mulighed for at sikre slagteriarbejderne en anstændig overenskomst for de kommende tre år:

"Jeg sidder i LOs forhandlingsudvalg, og der har tænkt mig at lægge maksimalt pres på for at sikre, at vores medlemmer på slagterierne, trods det manglende selvstændige forlig, opnår så meget af det, som det resterende arbejdsmarked har fået. Om det lykkes ved jeg ikke, men jeg vil kæmpe. Og det er mere end man kan sige om DI ved disse forhandlinger," lyder det fra Ole Wehlast i pressemeddelelsen.

Tillidsfolk på slagterier siger nej til lønnedgang
Danish Crown har købt kødets svar på Coca-Cola

Skare Meat Packers er ude af krisen 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier