Skare Meat Packers er ude af krisen

Slagteriselskabet med den karismatiske Kurt Skare i spidsen tjener igen penge efter to år med dundrende underskud. Skare Meat Packers forventer at øge indtjeningen i det kommende år.
Foto: Morten Schärfe
Foto: Morten Schärfe
AF NICOLAJ VORRE

Efter to forfærdelige år med et samlet underskud på 43 mio. kr. er slagteriselskabet Skare Meat Packers igen begyndt at tjene penge.

Selskabet, som er hovedmotor i kødkoncernen SkareGruppen, kom ud af det forskudte regnskabsår 12/13 med et overskud på 6,9 mio. kr.

Det positive resultat for det Vejen-baserede selskab er hjulpet godt på vej af en øget omsætning. Den lyder nu på 1,105 mia. kr., og det er 30 mio. kr. mere end året før.

”Vi er selvfølgelig tilfredse med at være tilbage i plus på bundlinjen. De to foregående år har markedet været unormalt, og derfor har det været svært at tjene penge. Nu er forholdet mellem udbud og efterspørgsel igen tilbage på et normalt niveau,” siger Kurt Skare, adm. direktør og stifter af Skare Meat Packers, til FødevareWatch.

Få flere nyheder om fødevarer - få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Han ejer sammen med sine børn, Kim og Gitte Skare, den samlede kødkoncern, og de måtte for godt et år siden indskyde 16 mio. kr. i Skare Meat Packers for at redde egenkapitalen.

Forventer godt år

Ledelsen forklarer i regnskabet, at årets resultat er påvirket negativt af, at råvarepriserne er steget, mens Skare Meat Packers ikke har kunnet hæve salgsprisen tilsvarende.

Desuden peger Kurt Skare på, at selskabet står dårligt i forhold til udenlandske konkurrenter, fordi lønniveauet i Danmark er højt.

Men størrelsen på udfordringerne ser ud til at blive mindre, og derfor forventer direktøren, at Skare Meat Packers går et godt 13/14 i møde.

”Jeg forventer, at vi kommer til at tjene ret meget mere næste år. Vi har en stor omsætning, og vores produkter er kendte i hele Europa. Det er vigtigt, for folk er igen begyndt at efterspørge kvalitet, og det kan vi levere,” siger Kurt Skare.

Strid med lokalforbund

SkareGruppen har flere gange været involveret i slagsmål med fødevaremyndighederne, og specielt Kurt Skare har været i søgelyset.

For et år siden var Peder Pedersen, formand for fødevareforbundet NNF i Sydjylland, i Børsen ude med riven efter Kurt Skare.

”Kurt Skare skyer ingen midler, og han fortolker tingene, som han vil. De er ekstremt ressourcekrævende for os. Skare er den virksomhed i hele Danmark, NNF bruger flest ressourcer på," sagde han i den forbindelse til avisen.

Danish Crown har købt kødets svar på Coca-Cola

Russisk svinestop giver billigere bacon

Sololøb for at redde Rusland-eksport

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også