FødevareWatch

Danish Crown træt af lønstigning til slagteriarbejdere

Hos Danish Crown er man ærgerlige over skitsen til den nye overenskomst for landets slagteriarbejdere, som sikres højere løn.

Foto: Tycho Gregers/ POLFOTO

Danish Crown er ærgerlig over den mæglingsskitse til den nye overenskomst, som LO og DA blev enige om mandag i Forligsinstitutionen.

"Det er et skridt i den forkerte retning," siger kommunikationsdirektør i Danish Crown, Anne Villemoes, til Ritzau.

Hun anerkender resultatet, som giver lønstigninger til privatansatte på industriens område, heriblandt 9000 slagteriarbejdere. Anne Villemoes efterlyser dog særlige aftaler inden for slagteriet.

"Vi er ærgerlige over, at man ikke i højere grad har lyttet til nogle meget branchespecifikke problemstillinger og udfordringer, der netop er i slagteribranchen. Vi står i en meget uheldig udvikling, hvor der bliver færre og færre slagterimedarbejdere i Danmark, fordi omkostningerne i produktionen er for høje - heraf lønninger, og det har man ikke lyttet nok til i den her sammenhæng," siger Anne Willemoes.

Mæglingsforslaget skal nu til urafstemning hos slagteriarbejderne, og man forventer at kunne præsentere et afstemningsresultat den 11. april.

I alt skal omkring 600.000 private lønmodtagere stemme ja eller nej til de aftaler, som medarbejdernes respektive fagforbund har forhandlet på plads med arbejdsgiverne i løbet af de seneste fem uger.

NNF: Stor tilfredshed med overenskomst

Slagteriansatte har fået ny overenskomst

NNF: Danish Crown ødelægger forhandlinger 

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier