Nu ansætter Danish Crown på lukningsdømt slagteri
Selvom Danish Crown i Faaborg skal lukke senest i januar 2016, har slagteriet netop været ude og hente nye medarbejdere.
Efterspørgslen på slagteriets produkter er nemlig steget markant, især med ordrer fra England, og derfor ansatte man i slutningen af februar 25 nye medarbejdere for at kunne følge med.
En god, men også besværlig situation, fortæller fabrikschef Ole Lyngesen til FødevareWatch.
”For Faaborgs afsætningen er det en glædelig situation. Men det er svært at forstå for medarbejderne, og det har jeg faktisk stor forståelse for,” siger han.
Skal kunne levere
Ifølge fabrikschefen er der som sådan ikke noget unaturligt i ansættelserne, fordi Faaborg-afdelingen med fokus på udbening og baconproduktion skiller sig ud fra andre slagterier.
”Det har altid været sådan i Faaborg, at der enten er for meget eller lidt at lave. Vi sælger ikke en lagervare, men er afhængig af ordrer. Dem er der mange af lige nu, og så skal vi jo kunne levere,” siger Ole Lyngesen.
Han forventer ikke, at den øgede efterspørgsel rykker ved beslutningen om, at Faaborg-afdelingen med 500 ansatte skal være lukket om to år.
Business as usual
Beslutningen om at lukke afdelingen i Faaborg er da heller ikke påvirket af den øgede efterspørgsel, fortæller Danish Crowns pressechef, Jens Hansen.
Han slår fast, at lukningen af Faaborg er en ren strategisk beslutning, som er truffet, fordi omkostningerne ved at producere i Danmark er alt for høje.
”Og det er jo sådan, at indtil Faaborg er lukket, så er det business as usual. Nu har vi brug for arbejdskraft, og så bliver vi nødt til at ansætte. Men jeg kan da godt forstå, at medarbejderne synes, det er underligt,” siger han til FødevareWatch.
Slagteriarbejderne har fået ny overenskomst