FødevareWatch

Kina fjerner forbud mod Fonterra-produkter

De kinesiske myndigheder har åbnet for, at den new zealandske Arla-rival Fonterra igen kan eksportere sine produkter med valleprotein til landet, efter de har været underlagt et 15 måneder langt forbud.

Foto: Fonterra/ PR

Verdens største eksportør af mejeriprodukter, new zealandske Fonterra, kan igen sende sine produkter baseret på valleprotein, der bl.a. bruges til modermælkserstatning, til Kina.

Det skriver nyhedsbureauet Business Desk.

Sidste år blev den new zealandske mejerikæmpe indhyllet i en omfattende skandale i Kina, da selskabet i august 2013 annoncerede, at man havde fundet en bakterie, som kan forårsage såkaldt botulisme, også kendt som pølseforgiftning, i nogle af sine produkter.

Produkterne var blevet solgt til en række internationale selskaber, og det resulterede i, at en række produkter blev fjernet fra hylderne i blandt andet Saudi Arabien og Kina, samt at flere lande udstedte forbud mod at importere visse fødevareprodukter fra New Zealand.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Det viste sig dog senere, at frygten for madforgiftning havde været ganske ubegrundet. Men sagen har alligevel kostet Fonterra dyrt, da man har fået en bøde på 1,4 mio. kroner i hjemlandet, ligesom selskabet er blevet trukket i retten af sin tidligere samarbejdspartner Danone pga. skandalen og blev mødt af et forbud fra de kinesiske myndigheder.

Fonterra står for ca. 90 pct. af New Zealands eksport af mejeriprodukter til Kina, og importforbuddet fra Kina berørte ifølge nyhedsbureauet ca. en tredjedel af New Zealands samlede mejerieksport til Kina, som i 2012 blev vurderet til at have en værdi af 2,6 mia. new zealandske dollars (ca. 12 mia. kr.).

Kina har allerede tidligere på året fjernet et lignende forbud mod import af modermælkserstatning fra bl.a. Fonterra.

Arla-rival må igen sælge til Kina

Mejerigigant får bøde for falsk alarm

Stridshaner i nye internationale udvidelser

Nye asiatiske problemer for Fonterra

Sri Lanka fjerner Fonterra-forbud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier