Mejerigigant får bøde for falsk alarm

Den New Zealandske mejerigigant Fonterra er blevet mødt med en millionbøde i hjemlandet pga. en sag om potentiel madforgiftning fra selskabet produkter.

Mejerikoncernen Fonterra har fået en bøde på 1,4 mio. kroner i hjemlandet New Zealand. Det skriver flere internationale medier fredag.

I august sidste år sagde selskabet, at man havde fundet en bakterie, som kan forårsage såkaldt botulisme, også kendt som pølseforgiftning, i nogle af sine produkter.

Produkterne var blevet solgt til en række internationale selskaber, og det resulterede i, at en række produkter blev fjernet fra hylderne i blandt andet Saudi Arabien og Kina, samt at flere lande udstedte forbud mod at importere visse fødevareprodukter fra New Zealand.

Det viste sig dog senere, at frygten for madforgiftning havde været ganske ubegrundet.

Skadet omdømme

Millionbøden er udstedt på baggrund af den måde Fonterra håndterede sagen på, samt det faktum, at hele forløbet har skadet New Zealands omdømme, som én af verdens førende mejerinationer, forklarer dommeren i sagen, Peter Hobbs, ifølge Reuters.

Bøden kunne dog have lydt på hele 2,35 mio. dollar, men dommeren hæftede sig ved, at Fonterra havde erklæret sig skyldig i sagen og samarbejdet med myndighederne.

Mejerigiganten er også blevet trukket i retten af den franske fødevarekoncern Danone pga. madforgiftningsskandalen, skriver Reuters. Danone kræver hele 2,6 mia. kroner.

Læs artiklen fra Reuters her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også