Sri Lanka fjerner Fonterra-forbud

Myndighederne i Sri Lanka har nu ophævet det forbud mod import af Anchor-mælkepulver fra Fonterra, som man indførte for en uge siden.

Sundhedsmyndighederne i Sri Lanka besluttede i sidste uge at suspendere salg og distribution af tre forsyninger af mælkepulver af mærket Anchor fra den new zealandske koncern Fonterra. Beslutningen er truffet efter klager over, at en række børn som havde indtaget produktet er blevet syge med madforgiftning.

Men nu har myndighederne i det asiatiske land ophævet importforbuddet. Det skriver Reuters.

Det sker efter, at undersøgelser har vist, at produkterne ikke var skyld i sygdomsudbruddene, siger en talsmand for regeringen ifølge nyhedsbureauet.

”Generaldirektøren for sundhed sagde i dag, at undersøgelserne ikke viste nogen negative resultater og har bedt om, at de pågældende tre varepartier blev frigivet,” siger Senerath Bandara, fra The Public Health Inspector’s Union of Sri Lanka, til Reuters.

Sri Lanka er blandt de 10 største importlande for mejeriprodukter fra New Zealand, og i 2012 kom næsten 200 mio. dollar af landets totale import af mælkepulver på i alt ca. 300 mio. dollar fra New Zealand, hvor Fonterra står for langt størstedelen af mejeriproduktionen.

Nye asiatiske problemer for Fonterra

Arla-rivals bundlinje dykker efter høje mælkepriser

Fonterra præciserer forventninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også