FødevareWatch

Sri Lanka fjerner Fonterra-forbud

Myndighederne i Sri Lanka har nu ophævet det forbud mod import af Anchor-mælkepulver fra Fonterra, som man indførte for en uge siden.

Sundhedsmyndighederne i Sri Lanka besluttede i sidste uge at suspendere salg og distribution af tre forsyninger af mælkepulver af mærket Anchor fra den new zealandske koncern Fonterra. Beslutningen er truffet efter klager over, at en række børn som havde indtaget produktet er blevet syge med madforgiftning.

Men nu har myndighederne i det asiatiske land ophævet importforbuddet. Det skriver Reuters.

Det sker efter, at undersøgelser har vist, at produkterne ikke var skyld i sygdomsudbruddene, siger en talsmand for regeringen ifølge nyhedsbureauet.

”Generaldirektøren for sundhed sagde i dag, at undersøgelserne ikke viste nogen negative resultater og har bedt om, at de pågældende tre varepartier blev frigivet,” siger Senerath Bandara, fra The Public Health Inspector’s Union of Sri Lanka, til Reuters.

Sri Lanka er blandt de 10 største importlande for mejeriprodukter fra New Zealand, og i 2012 kom næsten 200 mio. dollar af landets totale import af mælkepulver på i alt ca. 300 mio. dollar fra New Zealand, hvor Fonterra står for langt størstedelen af mejeriproduktionen.

Nye asiatiske problemer for Fonterra

Arla-rivals bundlinje dykker efter høje mælkepriser

Fonterra præciserer forventninger

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier