FødevareWatch

Nye asiatiske problemer for Fonterra

Myndighederne i Sri Lanka har suspenderet salg af et produkt fra den new zealandske mejerikoncern Fonterra efter en række børn er blevet syge efter at have indtaget produktet.

Sundhedsmyndighederne i Sri Lanka har besluttet at suspendere salg og distribution tre forsyninger af mælkepulver af mærket Anchor fra den new zealandske koncern Fonterra. Det skriver Reuters.

Beslutningen er truffet efter klager over, at en række børn som havde indtaget produktet er blevet syge med madforgiftning, oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet.

Myndighederne har derfor suspenderet de tre pågældende varepartier og vil tilbageholde dem, indtil man har kunnet foretage prøver af produkterne.

Fonterra selv afviser alle anklager, og en talsmand for selskabet siger til Reuters, at man selv har foretaget prøver af de tre varepartier og ikke registreret nogen problemer.

Dyr kinesisk skandale

Det er ikke første gang at den internationale Arla-konkurrent er kommet i problemer pga. kvaliteten af sine produkter i et asiatisk land. Sidste år blev den new zealandske mejerikæmpe således indhyllet i en omfattende skandale i Kina.

I august 2013 annoncerede selskabet, at man havde fundet en bakterie, som kan forårsage såkaldt botulisme, også kendt som pølseforgiftning, i nogle af sine produkter.

Produkterne var blevet solgt til en række internationale selskaber, og det resulterede i, at en række produkter blev fjernet fra hylderne i blandt andet Saudi Arabien og Kina, samt at flere lande udstedte forbud mod at importere visse fødevareprodukter fra New Zealand.

Det viste sig dog senere, at frygten for madforgiftning havde været ganske ubegrundet. Men sagen har alligevel kostet Fonterra dyrt, da man har fået en bøde på 1,4 mio. kroner i hjemlandet, ligesom selskabet er blevet trukket i retten af sin tidligere samarbejdspartner Danone pga. skandalen.

Mejerigigant får bøde for falsk alarm

Arla-rival må igen sælge til Kina

Stridshaner i nye internationale udvidelser

Danones modermælkserstatning i frit fald

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier