FødevareWatch

Arla-mejeri øger produktionen markant

Rødkærsbro Mejeri har øget sin produktion med over 40 pct. uden at spendere en eneste krone på udvidelser. Det har Dansk Industri belønnet ved at give det Arla-ejede mejeri Produktivitetsprisen 2014.

Det er godt gang i forretningen for mozzarellaproducenten Rødkærsbro Mejeri i Midtjylland – faktisk så meget, at ledelsen og medarbejderne har formået at øge produktionen med over 40 pct. uden at bruge nogen penge på udvidelser.

Den store forøgelse af produktiviteten medførte, at mejeriet, som ejes af Arla Foods, blev belønnet med Dansk Industris Produktivitetspris 2014 i starten af maj. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DI Fødevarer.

Effektiviseringen af mejeriet er alene sket gennem en fælles, målrettet indsats fra ansatte og ledelse, uden at der er brugt penge på nyt udstyr eller udvidelser. Det har betydet, at arbejdspladserne på virksomheden har kunnet bevares, på et tidspunkt hvor der har været global krise på markederne, oplyser organisationen.

”Rødkærsbro Mejeri har opnået de flotte resultater ved hjælp af Lean-metoden. Det vil sige minimeret spild, indført mere effektive arbejdsgange og sparet på ressourcerne. Vores erfaringer med Lean er, at mange andre virksomheder vil kunne opnå en markant forbedring af produktiviteten,” siger chef for ledelses- og produktivitetsudvikling i DI, Jens Kristian Jørgensen som begrundelse for at give prisen til mejeriet.

Rødkærsbro Mejeri har ca. 260 ansatte, producerer årligt 74.300 tons mozzarella og aftager 660 mio. kg mælk. Det svarer til mælk fra 72.000 køer dagligt, og det er ca. 17 procent af Arlas samlede mælkemængde i Danmark.

Regeringen er langt fra målet om mere økologi

Apoteker skal sælge Arla-produkter

Arla tilbageviser kritik af belgisk fusion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier