FN-rapport: Forsyning af fødevarer er i fare

Der skal ske noget, hvis ikke verden om 30 år skal stå over for alvorlige problemer med fødevareforsyningen. Det konkluderer ny FN-rapport.
Foto: NICOLAI LORENZEN
Foto: NICOLAI LORENZEN

Verdens forsyning af fødevarer er alvorligt truet, og hvis den nuværende udvikling fortsætter, vil fangsten af fisk og udbyttet af hvede og majs falde, mens mens priserne på fødevarer vil stige.

Det er nogle af hovedkonklusionerne i den rapport om fødevarer, som FN's klimapanel IPCC i dag vil fremlægge i Tokyo. Det fremgår af et nyhedsbrev fra Københavns Universitet (KU).

Og udviklingen er så alvorlig, specielt i den tropiske del af verden, at der skal handles nu. Det udtaler John R. Porter, professor ved KU, som er en af hovedmændene bag den store rapport.

"Situationen rent tidsmæssigt er så graverende, at børn født i dagens Danmark knap nok er blevet studenter, før problemerne for alvor vil vise sig, hvis der ikke bliver handlet indenfor en ganske kort årrække," siger han og fortsætter:

"Desværre er det befolkningerne i mange tropiske områder og den sydlige del af Europa og Nordafrika, som kommer til at betale prisen. Disse befolkningsgrupper – især de fattige - er de mest udsatte for fejlslagen høst, højere priser og underernæring i den nære fremtid. Denne udvikling vil igen betyde et øget pres på andre dele af verden, når basale levevilkår bliver forringet for folk i de tropiske områder."

Du kan læse mere om rapporten fra IPCC her.

Fødevarernes Silicon Valley er en succes

Danmark er verdensmester i ingredienser

Efterspørgsel på fødevareudstyr giver job-boom

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også