FødevareWatch

Coop klar til tab på øko-kyllinger, hvis..

Debatten om prisen på øko-kyllinger kører nu op i et nyt gear; Coop har et godt tilbud til Dan Jørgensen.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Dagligvarekoncernen Coop går nu til modangreb på fødevareministerens angreb på Coop i diskussionen om priser på økologiske kyllinger.

Dan Jørgensen (S) har beskyldt Coop for dobbeltmoral, fordi selskabet har den samme avance på de markant dyrere øko-kyllinger som på de konventionelt producerede kyllinger – samtidig med, at Coop fremhæver sig selv som havende stor fokus på økologi og bæredygtighed.

Det skriver Politiken.

"Hvis Dan Jørgensen sætter statens fortjeneste på de økologiske kyllinger ned fra de nuværende 25 procent moms, vil vi godt tilbyde at sætte vores avance ned med det samme antal procent - uagtet at det vil betyde, at vi kommer til at sælge de økologiske kyllinger med tab," skriver Coops kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen i en mail til Politiken.

Kyllingeslagteriet Gråsten tilbyder, som et nyt aspekt i kyllinge-sagen, uden beregning at tage øko-kyllinger, der ikke er blevet solgt inden datoudløb, retur, hvis supermarkederne sænker deres avance til samme kronebeløb som en almindelig kylling.

Minister til supermarkeder: Økokyllinger er alt for dyre

Økologerne: Supermarkederne på vej i rigtig retning

Ny ordning udfordrer danske økomål

”Øko-spisemærket bliver kendt”

Naturmælk går imod strømmen

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier