Minister til supermarkeder: Økokyllinger er alt for dyre

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) langer ud efter danske supermarkedskæder – de markedsfører sig med bæredygtighed og økologi, men tjener godt på økovarer. Det er dobbeltmoralsk, mener ministeren.
Foto: PR
Foto: PR

Prisen på en økologisk kylling i supermarkederne er alt for høj.

Fødevareministeren mener, at det er dobbeltmoralsk, at supermarkederne tjener betydelig mere målt i kroner og øre på en økologisk kylling, end de gør på konventionelt kød. Det skriver Politiken i weekenden.

"Supermarkedskæderne markedsfører sig på, at de skal være bæredygtige og gerne vil understøtte økologien. Det er her, jeg mener, at kæden hopper af, for hvis de virkelig vil støtte økologi, kunne man jo starte med at sige: Okay, så skal vi da i hvert fald ikke tjene mere på at sælge en økologisk kylling frem for en konventionel," siger Dan Jørgensen til Politiken.

Det er en del af regeringens kommende økologiske strategi netop at få forbrugerne til at efterspørge mere økologisk kød. I dag er kun 1 af 200 kyllinger i køledisken økologisk.

En stor økokylling koster 169-170 kroner, mens en lille på 1.200 gram koster cirka 120 kroner i supermarkederne. Til sammenligning kan man købe konventionel kylling på tilbud i SuperBrugsen for 29 kroner.

Hos Coop møder informationsdirektør Jens Juul Nielsen kritikken med oprejst pande.

"Det er sådan, vi driver det hele. Vi kan jo ikke tage det samme kronebeløb i fortjenesten, om det er et produkt til 25 kroner eller 100 kroner. På samme måde, som vi også tjener flere penge på en flaske vin til 1.000 kroner end en til 100 kroner," siger han.

Kohberg er i kamp 365 dage om året

Daloon leverer fortsat røde tal

”Øko-spisemærket bliver kendt”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også