FødevareWatch

Unibrew-rival vokser med stor fremgang i Finland

Sløj sensommer trak ikke ølsalget væsentligt ned hos det finske bryggeri Olvi, der er konkurrent til både Royal Unibrew og Carlsberg.

Foto: Pressefoto

Trods en sløj sensommer med ustadigt vejr har der været godt gang i salget af øl og vand hos det finske bryggeri Olvi, som er konkurrent til både Royal Unibrew og Carlsberg.

På det finske marked steg salget med 14 pct. i tredje kvartal til 32,4 mio. euro, hvilket var den primære motor til den samlede vækst på toplinjen, der steg 0,9 pct. til 89,7 mio. euro i kvartalet.

"Vores forretning har især udviklet sig godt i Finland. Salgsvolumenerne er steget i 2016, og vores markedsandel er blevet større. Kommercielle tiltag og besparelsestiltag har gjort det muligt at få en positiv udvikling i driftsoverskuddet," siger Lasse Aho, topchef hos Olvi, i en kommentar til regnskabet.

Salgsfremgangen var med til at løfte indtjeningen, som steg med 7,5 pct. til 15,2 mio. euro på driften før skat og renter.

Royal Unibrew gjorde sit indtog i Finland gennem opkøbet af bryggeriet Hartwall - som blev købt af Heineken for et par år siden.

Ud over Unibrew og Olvi er Carlsberg også til stede i Finland med en markedsandel på omkring 55 pct.

Royal Unibrew gør status for tredje kvartal 23. november, mens Carlsberg er på banen med en salgsopdatering 9. november.

Unibrew-konkurrent solgte flere øl og hævede bundlinjen

Unibrew-rival slutter 2015 med fremgang og venter mere i 2016

Sydbank: Unibrew-konkurrents salg tyder på svage ølmarkeder

Unibrew-rivals salg tørrer ind efter kold sensommer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier